Volledig scherm
© BSR Agency

Guus Meeuwis en management voor grote uitdaging met Groots-concerten begin juni

De reeks van Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis in het Philips Stadion staan gepland tussen 10 en 14 juni. Slechts negen dagen nadat de maatregelen van de overheid om het coronavirus tegen te gaan -misschien- beëindigd worden.

,,Een uitdaging", noemt manager Mireille Versteeg het. Zij wil nog niets weten van een afgelasting van de jubileumeditie van de concertreeks. ,,We bekijken het van dag tot dag. Vooralsnog gaan we achter de schermen -uiteraard de maatregelen in acht nemend - verder met de voorbereidingen. Als pas eind mei bekend wordt dat de concerten door mogen gaan, wordt het kort dag en alle hens aan dek. Maar daar gaan we wel voor.”

Een bijkomend probleem kan het uitspelen van de eredivisie zijn. De komende weken wordt door de KNVB bepaald of de competitie in juni wordt uitgespeeld. Dan zal PSV het stadion zelf nodig hebben. ,,Ook dat zien we als een uitdaging", vertelt de manager, die achter de schermen wel bezig is met alternatieve scenario's. ,,Hier ligt geen draaiboek voor klaar. We volgen gewoon de richtlijnen van het RIVM. De gezondheid en veiligheid van de mensen staat natuurlijk voorop.”

Of het niet gek is om te denken dat je 31 mei nog anderhalve meter afstand moet houden van elkaar en 10 juni met duizenden fans op elkaar staat? ,,Hierin volgen wij echt het RIVM. Wij zijn geen experts en zullen ons aan de richtlijnen van de overheid houden. Vooralsnog gaan we ervoor dat het door kan gaan.”