Volledig scherm
© Thinkstock

Grote Clubactie: kinderen weer ‘verplicht’ de deuren langs

EnquêteDe jaarlijkse Grote Clubactie staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag worden de loten weer verkocht. Menig kind krijgt een stapeltje loten mee naar huis om in de eigen wijk aan de man te brengen. Waar de ene vereniging niet-verkochte loten weer terug inneemt, tellen andere clubs het aantal niet-verkochte loten bij de contributie op.

Voor veel verenigingen is de Grote Clubactie een belangrijke bron van inkomsten. Tachtig procent van de opbrengst gaat naar de club. Veel verenigingen halen hiermee honderden euro's op. Vooraf koopt de vereniging het aantal loten dat ze denkt te gaan verkopen. De kinderen verkopen ze voor 3 euro per stuk.

Hoe kijkt u als ouder tegen de Grote Clubactie aan? Gaat u met uw kind langs de deuren om de loten te verkopen of gaat u leuren bij familie en vrienden? Laat het ons weten via onderstaande enquête.

  1. OM moet geitenhouder vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    OM moet geitenhou­der vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) moet een geitenhouder uit Limburg vervolgen voor dood door schuld. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag 12 september bepaald. De man zou hebben verzwegen dat zijn dieren mogelijk waren besmet met het Q-koortsvirus. Toen de zorgboerderij besmet werd verklaard, was een aantal medewerkers en bezoekers van de zorgboerderij al ziek geworden. Een 20-jarige jongen is door de ziekte overleden.