Volledig scherm
BN DeStem weekoverzicht Week 20 © BN DeStem weekoverzicht

Grote brand, tropische temperaturen en voorleeskampioen

Weekoverzicht BN DeStemETTEN-LEUR - BN DeStem blikt terug op de week en zet een aantal belangrijke verhalen op een rijtje. Wat gebeurde er allemaal deze week?

- Op de A58 is dinsdagmiddag in de richting van Tilburg bij Ulvenhout een ongeluk gebeurd. Een 29-jarige vrouw uit Tilburg en haar dochtertje van tien maanden raakten daarbij gewond. Het meisje werd uit de auto geslingerd en kwam op de weg terecht

- Gilze-Rijen noteerde woensdag de hoogste temperatuur in West-Brabant, met 30,7 graden. Niet eerder werd op een KNMI-station in West-Brabant zo'n hoge temperatuur gemeten op 17 mei. Warmste plek in Brabant was Eindhoven met 30,8 graden

-  Bij schuimrubberfabriek Polyvlok aan de Mijkenbroek in Breda woedde woensdag een zeer grote brand. De brand zorgde enige tijd voor enorm veel rook. Het pand moet als verloren worden beschouwd. 

- Eva Koning (11) van basisschool De Griffioen in Prinsenbeek is de Nationaal Voorleeskampioen 2017. Ze won de finale vandaag in Amstelveen, waar alle provinciekampioenen het tegen elkaar opnamen. 

- Het nieuwe station in Breda is verkozen tot Beste Gebouw van het Jaar 2017. Deze verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door de Bond van Nederlandse Architecten en geldt in architectuurkringen als een van de belangrijkste prijzen.

Volledig scherm
Eva wordt Nederlands kampioen voorlezen © BN DeStem weekoverzicht
Volledig scherm
Grote brand woensdag in Breda, rook tot in verre omtrek te zien © BN DeStem weekoverzicht
Volledig scherm
Baby uit auto geslingerd tijdens ongeluk op snelweg © BN DeStem weekoverzicht
Volledig scherm
Tropische temperaturen woensdag in West-Brabant, lekker naar het zwembad © BN DeStem weekoverzicht