Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdienten bij de Duivelswaal in Weurt, waar recent een man uit Nigeria verdronk. © DG

Groot onderzoek naar verdrinkingen in zwembaden en buitenwater

BRABANT - De Nationale Raad voor Zwemveiligheid start een groot onderzoek naar verdrinkingen en zwemongelukken in Nederland.  Dat moet uitwijzen hoe het aantal ongelukken in zwembaden en buitenwater nog beter voorkomen kan worden. De afgelopen maand kwamen vier Brabanders om het leven door zwemongelukken.

In deze nog niet eerder op zo'n grote schaal gehouden studie, kijken de onderzoekers naar de precieze omstandigheden waaronder een persoon verdronken is of in de probblemen kwam in het water. 

Vier doden de afgelopen maand

De afgelopen maanden kwamen in Brabant meerdere mensen om het leven in buitenwater. Zo waren hulpdiensten 15 juli druk bezig met de zoektocht naar een vrouw die vermist was in het Laco Strandbad bij Nuenen. Haar lichaam werd een dag later gevonden

Net geen twee weken later was eenzelfde zoektocht noodzakelijk bij Waalwijk. Daar kwam een 22-jarige man om het leven in een surfvijver. Eerder deze week kwam ook een man om het leven in de Galderse Meren. Ook een 52-jarige Udenaar kwam deze maand om het leven tijdens het zwemmen in de Mookerplas in het Limburgse Plasmolen.

  1. Seksliedjes slecht voor imago carnavalsfeest
    Geef uw mening

    Sekslied­jes slecht voor imago carnavals­feest

    Hoe harder en schuiner, hoe liever, lijkt het credo als je de carnavalsliedjes anno 2019 hoort. Niet dat er vroeger geen schunnige carnavalsnummers bestonden – integendeel – maar die teksten waren minder recht voor zijn raap dan ‘Ik wil je pijpen, pijpen, pijpen.... (van je broek wat korter maken)’ van de dames van Sjansjee of ‘Mijn piem is goed gewassen, het smegma is eraf’ uit het carnavalsnummer Potentie van Stefan & Sean ft. Bram Krikke. Die laten niets aan de verbeelding over. Geven dit soort liedjes carnaval een slecht imago?