Volledig scherm
PREMIUM
Politieactie Orthen Den Bosch © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Groepsverkrachtingszaak Den Bosch: merendeel verdachten langer bekend bij politie en justitie

DEN BOSCH - Het merendeel van de acht Bosschenaren die zijn aangehouden voor de groepsverkrachtingen waarvan drie meisjes melding hebben gedaan, heeft herhaaldelijk te maken gehad met politie en justitie. Het gaat om woninginbraken, autodiefstallen, geweldsdelicten en witwassen. 

Ook de oudste aangehouden verdachte, een 26-jarige Bosschenaar, is een bekende van de politie. Bij hem gaat het niet alleen om geweldsdelicten, maar ook om witwassen. De man werd op 7 februari in Waalwijk aangehouden met 17.000 euro contanten op zak.  Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kwam deze zaak niet voor de rechter maar werd bepaald dat hij 10.000 euro moest ‘teruggeven aan een familielid’. Zo’n 7.000 euro werd in beslag genomen. 

  1. ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven
    PREMIUM

    ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven

    TILBURG - Het was een kille ontvangst voor Johan van Laarhoven op Schiphol donderdagavond. Zijn broer Frans mocht hem geen hand geven bij aankomst, in plaats daarvan werd hij meteen naar de gevangenis in Vught gebracht. ,,Iemand in dit land heeft dit bevel gegeven”, zegt advocaat Gerard Spong op de persconferentie op Schiphol. ,,We zullen niet rusten voor we weten wie dat is.”