Volledig scherm
Harm van Orsouw kan de opgezette giraffe alleen buiten tonen. © Ruud Rogier

Giraffe te koop in Oijen: jachttrofee van ruim 3 meter hoog

Het begon ooit met het kopen van een geweitje van een ree. En nu zijn Oijenaar Harm van Orsouw en zijn vrouw de trotse bezitter van een halve giraffe. Ruim drie meter hoog is de jachttrofee van het puntje van zijn hoorntjes tot z'n borst. Van Orsouw heeft zelf geen plek om het dier in volle glorie te laten stralen. En dus wordt de giraffe op internet geveild. 

Sinds een jaar of twee heeft de vrouw van Van Orsouw een webwinkel die gespecialiseerd is in huiden, geweien en andere jachttrofeeën. ,,Eigenlijk is het voor ons nog steeds een hobby en is de webshop daarvan een professioneel verlengstuk. We kopen alleen gecertificeerde materialen. In de regel zijn het jachttrofeeën die jaren bij particulieren hebben gehangen en waar ze vanaf willen."

Trofee

En soms stuit Samsshop.nl dan op iets heel bijzonders. ,,De weduwe van een fanatieke jager in Duitsland benaderde ons een tijdje terug om deze giraffe en nog wat andere jachttrofeeën over te nemen. Ze wilde wat kleiner gaan wonen en had er geen plek meer voor."  Samsshop maakt weinig haast met het doorverkopen van de andere opgezette dieren en beestenkoppen van de weduwe. Maar voor de giraffe wordt snel een ander thuis gezocht. ,,Het is gewoon zonde dat we hem hier liggend moeten opbergen. Dit prachtige dier verdient een mooie plek." 

De veiling eindigt donderdagavond om 20.00 uur. Als de minimumprijs is geboden gaat de giraffe naar een nieuwe eigenaar, die er ongetwijfeld een bijzondere blikvanger aan heeft. De richtprijs ligt op zo'n 4.000 euro.