Volledig scherm
PREMIUM
Volgens veel boeren grazen koeien niet van weiland waar ganzen hebben gezeten. In de praktijk is dat niet altijd zo... © Harm Niesen

Giga-ganzen-explosie plaagt boer én jager

De gans verovert Nederland in marstempo. Boeren spreken van een plaag. Jagers klagen zelfs dat er niet tegen te schieten valt. En er zijn dierenliefhebbers die vinden dat we die gans gewoon met rust moeten laten. Lastig verhaal.

Twee miljoen

De voorbije winter waren er meer dan twee miljoen. Grauwe ganzen vooral. Een deel nam inmiddels de vlucht naar andere oorden, de rest is gebleven en zit op eieren. Of heeft al jonge pulletjes. ,,En daar schieten we echt niet op, mijn geweer blijft nog tot de zomer in de kast", bezweert  jager Jan Luijendijk. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”