Volledig scherm
PREMIUM
Volgens veel boeren grazen koeien niet van weiland waar ganzen hebben gezeten. In de praktijk is dat niet altijd zo... © Harm Niesen

Giga-ganzen-explosie plaagt boer én jager

De gans verovert Nederland in marstempo. Boeren spreken van een plaag. Jagers klagen zelfs dat er niet tegen te schieten valt. En er zijn dierenliefhebbers die vinden dat we die gans gewoon met rust moeten laten. Lastig verhaal.

Twee miljoen

De voorbije winter waren er meer dan twee miljoen. Grauwe ganzen vooral. Een deel nam inmiddels de vlucht naar andere oorden, de rest is gebleven en zit op eieren. Of heeft al jonge pulletjes. ,,En daar schieten we echt niet op, mijn geweer blijft nog tot de zomer in de kast", bezweert  jager Jan Luijendijk. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.