Volledig scherm
PREMIUM
Laurent Simons met zijn ouders afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie. © FotoMeulenhof

Genie Laurent (9) is speelbal van grillige ouders

EINDHOVEN - De 9-jarige Laurent Simons zal zijn bachelor niet aan de TU/e voltooien. Hij is ongekend slim, maar ook een speelbal van grillige ouders. 

Het was een tamelijk bizarre bijeenkomst afgelopen vrijdag op de Technische Universiteit in Eindhoven. De ouders van wonderkind Laurent Simons hadden de pers ontboden voor belangrijk nieuws. In de vooronderstelling dat de 9-jarige Simons als jongste ooit zijn bachelordiploma zou krijgen, toog ook deze krant naar de campus. Daar bleek  allerminst sprake van een feestelijke bijeenkomst. De ouders van Simons veegden de vloer aan met de universiteit. Medewerkers zouden zich schuldig gemaakt hebben aan pesterijen en de TU/e werd  gesommeerd maatregelen te nemen. 

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.