Acties rond het PSV-stadion in Eindhoven, op 29 augustus.
Volledig scherm
Acties rond het PSV-stadion in Eindhoven, op 29 augustus. © ANP

Geen voetbal, geen boetes en geen informatie: hoe ver mag de politie gaan met acties?

Voetbalwedstrijden als ADO - PSV die misschien niet doorgaan, bezoekers die worden tegengehouden rondom drukke plaatsen, maar ook boetes die niet meer worden uitgedeeld. De cao-acties van de politie raken steeds meer mensen. Hoewel de druk steeds verder wordt opgevoerd, lijkt de grens bereikt van wat actievoerende agenten mogen. 

 1. Nieuwsoverzicht | Ruim honderd vogels leefden in ‘erbarmelijke omstandigheden’ - Opnieuw gaat het mis op kruispunt dodelijk ongeluk
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Ruim honderd vogels leefden in ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ - Opnieuw gaat het mis op kruispunt dodelijk ongeluk

  Op de dag na de ontknoping in de Eredivisie maken de Brabantse topclubs de balans op. Ondertussen is het nieuwe college in Eindhoven bijna rond en zijn honderd vogels in beslag genomen. Ze leefden in ‘erbarmelijke omstandigheden’. In Gilze vond een ongeluk plaats op het kruispunt waar vorige week nog een dodelijk ongeval was. En is Nederland klaar voor een nieuwe coronagolf? Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.
 2. Veel schade en een gewonde in Brabant na hevige onweersbuien in hele provincie
  met video

  Veel schade en een gewonde in Brabant na hevige onweersbui­en in hele provincie

  Op verschillende plekken in Brabant ging het donderdag aan het begin van de middag flink tekeer en worden veel stormschades gemeld. In Oisterwijk zijn door zware regen- en onweersbuien diverse woningen onder water komen te staan. In Son en Breugel stortte een manege gedeeltelijk in en in Waalre raakte een fietser gewond. Het KNMI heeft donderdagmiddag om 15.00 uur code oranje weer opgeheven voor Noord-Brabant.