Volledig scherm
Beeld vanuit de trein, waar zwaarbewapende agenten zijn binnengekomen. © ED

Gearresteerde man station Eindhoven is verdachte (24) in onderzoek schietpartij Dordrecht

EINDHOVEN - De man die donderdagavond werd aangehouden op het station in Eindhoven is een 24-jarige inwoner van Dordrecht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Dordrecht op vrijdag 18 oktober. Hierbij raakte een 17-jarige jongen zwaargewond. 

De schietpartij was aan de Zuilenburg. Het slachtoffer liep met een vriend over straat toen hij beschoten werd. De daders lieten de jongen achter. Inmiddels gaat het goed met het slachtoffer. 

De 24-jarige Dordtenaar is de derde verdachte die wordt aangehouden in de zaak. Eerder werden al twee Dordtenaren (19 en 35) opgepakt.

De politie hield donderdagavond een man aan. Enkele perrons werden ontruimd en agenten doorzocht twee treinen. Het bleek dat de gezochte man in de tweede trein zat. Hij werd aangehouden op het station. Het treinverkeer lag tijdens de actie stil.

Zwaarbewapende agenten

Met onder meer honden doorzochten agenten de trein die uit de richting Den Haag, Rotterdam, Breda en Tilburg kwam. 

De man werd opgepakt door zwaarbewapende agenten van het Rapid Response Team. Reizigers vertelden dat alle reizigers hun handen omhoog moesten houden terwijl de agenten iedereen streng aankeken.

  1. ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven
    PREMIUM

    ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven

    TILBURG - Het was een kille ontvangst voor Johan van Laarhoven op Schiphol donderdagavond. Zijn broer Frans mocht hem geen hand geven bij aankomst, in plaats daarvan werd hij meteen naar de gevangenis in Vught gebracht. ,,Iemand in dit land heeft dit bevel gegeven”, zegt advocaat Gerard Spong op de persconferentie op Schiphol. ,,We zullen niet rusten voor we weten wie dat is.”