Thea van Dijk (links), Marlon Kempenaar en Hedwig van den Heuvel uit Heesch waren in maart te gast in Chateau Meiland. Hun reisgenote Jolanda kreeg corona-achtige klachten, zo was deze week te zien in de uitzending. De foto is gemaakt in de schoonheidssalon van Thea van Dijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Thea van Dijk (links), Marlon Kempenaar en Hedwig van den Heuvel uit Heesch waren in maart te gast in Chateau Meiland. Hun reisgenote Jolanda kreeg corona-achtige klachten, zo was deze week te zien in de uitzending. De foto is gemaakt in de schoonheidssalon van Thea van Dijk. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Gasten uit Heesch zorgen voor paniek in Chateau Meiland

HEESCH - Ze waren op weg naar het vliegveld toen ze een push-bericht kregen: er was een besmetting met corona vastgesteld in Oss. Het was maandag 2 maart. Eenmaal in Chateau Meiland, halverwege hun midweek, bleek een van de reisgenoten ziek. Was het corona? De paniek sloeg toe.

Afgelopen week was het te zien in de uitzending op SBS6. De zieke wilde naar de huisarts. Ze hoopte op een paardenmiddel, zodat ze op de geplande datum met de rest terug zou kunnen reizen. De familie Meiland deed haar best een weg te vinden in het Franse zorgsysteem, maar dat ging niet makkelijk. En hoe moesten ze Jolanda vervoeren? In de aanhanger, werd gesuggereerd. Of omwikkeld met plasticfolie... Grappen natuurlijk, die in de toch best ernstige situatie wat lucht moesten brengen en die horen bij de humor van de familie Meiland. En van het reisgezelschap.

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.