Volledig scherm
Herfst autumn stock wandelen hond sjaal © Getty Images

Frisse dagen op komst tijdens herfstvakantie in Brabant

We hebben de afgelopen week nog kunnen genieten van zomerse temperaturen. Nu dat de herfstvakantie bijna begint, lijkt ook het weer zich daar op aan te passen.

Zaterdag is de laatste zomerse dag. De temperaturen kunnen plaatselijk verschillen tussen de 15 en de 26 graden. Zondag wordt het maximaal 20 graden en de dagen daarna daalt de temperatuur tot 14 graden tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie.

De komende dagen neemt de bewolking en regen toe. De temperatuur daalt tot 15 graden overdag, 's nachts is het ongeveer 14 °C. Vanaf dinsdag neemt de kans op neerslag weer af en daalt de temperatuur tot 14 graden overdag en 8 graden in de nacht.

Tijdens de herfstvakantie zorgen verschillende wegwerkzaamheden voor een extra drukke avondspits. De eerste files van de avondspits ontstaan vrijdag al om 13.00 uur.

  1. Brabantse journalist uitgezet uit Marokko door geheime dienst: ‘Allemaal mannen met zonnebrillen. Het leek wel een film’
    PREMIUM

    Brabantse journalist uitgezet uit Marokko door geheime dienst: ‘Allemaal mannen met zonnebril­len. Het leek wel een film’

    VEESSEN/TILBURG - Achteraf denkt journalist Gerbert van der Aa dat hij misschien ‘iets te lichtzinnig’ is omgegaan met het feit dat hij niet op die plek in Marokko mocht zijn. Maar een hele duidelijke reden voor zijn uitzetting heeft Van der Aa - sinds dinsdag weer veilig thuis in het Gelderse Veessen - een week na dato nog steeds niet gekregen van de Marokkaanse autoriteiten.