Volledig scherm
Herfst autumn stock wandelen hond sjaal © Getty Images

Frisse dagen op komst tijdens herfstvakantie in Brabant

We hebben de afgelopen week nog kunnen genieten van zomerse temperaturen. Nu dat de herfstvakantie bijna begint, lijkt ook het weer zich daar op aan te passen.

Zaterdag is de laatste zomerse dag. De temperaturen kunnen plaatselijk verschillen tussen de 15 en de 26 graden. Zondag wordt het maximaal 20 graden en de dagen daarna daalt de temperatuur tot 14 graden tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie.

De komende dagen neemt de bewolking en regen toe. De temperatuur daalt tot 15 graden overdag, 's nachts is het ongeveer 14 °C. Vanaf dinsdag neemt de kans op neerslag weer af en daalt de temperatuur tot 14 graden overdag en 8 graden in de nacht.

Tijdens de herfstvakantie zorgen verschillende wegwerkzaamheden voor een extra drukke avondspits. De eerste files van de avondspits ontstaan vrijdag al om 13.00 uur.

  1. Spectaculaire ballonvaart voor Angela en haar gezin: ‘Hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Angela en haar gezin: ‘Hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”