Volledig scherm
Mierlo - nieuwjaarsduik 2018 © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Fris 2019 in? Hier in Brabant vinden de nieuwjaarsduiken plaats

Het is inmiddels een bekende nieuwjaarstraditie: de nieuwjaarsduik. Sinds 1960 springen op 1 januari mensen massaal het koude water in op zo met een frisse start aan het nieuwe jaar te beginnen. Ook in Brabant worden er verschillende nieuwjaarsduiken georganiseerd.

Dit jaar doen er in heel Nederland naar schatting van organisator Unox zo'n 51.000 deelnemers mee, verdeeld over 132 plaatsen. In Brabant staan er nu 25 op de planning, maar dat kunnen er de komende dagen nog meer worden. 

Tips

Wil jij nu ook het nieuwe jaar beginnen met een koude plens? Bereid je dan goed voor. Zet je douche regelmatig even kouder zodat je vast went aan de koude temperatuur. Zet een muts op voordat je het koude water ingaat: je verliest de meeste warmte via je hoofd. Ook kun je het beste iets warms eten van te voren, want als je warm het water in gaat, kom je er beter uit. Mocht je nu echt bang zijn dat je het moeilijk krijgt tijdens je duik, kun je je huid ook insmeren met een vette crème als vaseline: een laagje vet beschermt je tegen de kou. 

Bekijk hier het overzicht van de nieuwjaarsduiken in Brabant:

(Het kan even duren voordat de kaart volledig is geladen)

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.