Volledig scherm
PREMIUM
Jeanieke van Klaveren met Frans Oosterbaan tijdens de laatste kilometers van De 80 van de Langstraat. Frans zakte ineen op de finishlijn en overleed een dag later. © Erik Luiten

Frans (74) overlijdt na De 80, maar zijn droom komt uit: 'Voor jullie de eerste keer, voor mij de laatste'

WAALWIJK - ,,Voor jullie is dit de eerste keer, voor mij is dit de laatste keer." Dat zei Frans Oosterbaan (74) uit Drunen tegen zijn metgezellen met wie hij de laatste 55 kilometers van De 80 van de Langstraat liep. Dat dit letterlijk uitkwam, had niemand van te voren kunnen bedenken. ,,Hij stierf in het harnas van De 80", volgens Jeanieke van Klaveren (19).

Frans was een zeer ervaren wandelaar en liep deze tocht al veertien keer eerder. Zijn doel was vijftien, maar kreeg hij een hartstilstand op de finishlijn. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis. Volgens zijn twee metgezellen was hij 'een man met een echt wandelhart'. 

  1. Meesterbrein (71) achter megafraude door Brabantse tuinders is juist trots: ‘We hebben de economie geholpen’

    Meester­brein (71) achter megafraude door Brabantse tuinders is juist trots: ‘We hebben de economie geholpen’

    DEN BOSCH - Hoofdverdachte Theo van K. in een grote slepende strafzaak over miljoenenfraude door een groep Brabantse en Limburgse tuinders is ervan overtuigd dat hij niks heeft misdaan. De 71-jarige zakenman was het brein achter een omstreden constructie om aardbeien en champignons goedkoop te laten oogsten door Poolse seizoensarbeiders en is zelfs trots dat hij heeft bijgedragen aan de groei van de boerenbedrijven.