Volledig scherm
Alex Wiegmink.

'Frank S. schoot Alex Wiegmink in paniek neer'

RHEDEN/ERP - Frank S. heeft Alex Wiegmink in paniek neergeschoten. Of hij hem ook heeft gedood, kan hij zich niet herinneren. Dat zegt zijn advocaat Annet Laeyendecker in een exclusief gesprek met deze krant.

Verdachte Frank S. had verwacht dat Alex Wiegmink onder bedreiging van een pistool zijn autosleutels zou afgeven. Maar dat deed de Dremptenaar niet. In plaats daarvan liep hij op de Boekelaar af. „Toen Wiegmink, die een kop groter was dan Frank S, zich niet door het pistool van de wijs liet brengen, raakte mijn cliënt in paniek en schoot", zegt advocaat Laeyendecker.

Dodelijk schot?
Wat er daarna gebeurde kan de schutter niet goed meer reproduceren. „Of hij als enige heeft geschoten en of zijn schot dodelijk was, weet hij niet meer. Meer herinnert hij zich meer niet, ook zaken die hem kunnen ontlasten niet."

Auto
Het was niet voor het eerst dat Frank S. uit Boekel en zijn kompaan Souris R. uit Veghel op de parkeerplaats aan de Burgemeester Bloemersweg op de Posbank waren. Ze zochten al eerder een auto om te stelen en vonden die uiteindelijk op die fatale maandagmiddag 20 januari in 2003.