Volledig scherm
PREMIUM
Ankie de Hoon, fractievoorzitter van CDA Brabant. © Foto Raldo Neven Fotografie

Fractievoorzitter Brabantse CDA: 'Dit doet mij als boerendochter ook pijn'

Ankie de Hoon, fractievoorzitter van het Brabantse CDA, bevindt zich in het oog van een gure herfststorm. De teleurstelling bij de achterban is na het stikstof- en veehouderijdebat van afgelopen vrijdag enorm. ,,Natuurlijk raakt dat me. We hebben hoog spel gespeeld. Dan is het lastig om aan de verwachtingen te voldoen."

Het was een muisklik die een hoop in gang zette, op de kop af twee weken geleden. De Brabantse CDA-fractie eiste in een persbericht op poten vergaande aanpassingen van het veehouderijbeleid. Een bom onder de coalitieafspraken in het meest heikele provinciedossier van het moment. En groot nieuws voor de grote groep veehouders die ernstig tegen de deadline van 1 april 2020 aanhikte; de uiterste datum waarop ze een vergunning moeten hebben ingediend om aan de strengere Brabantse milieuregels te voldoen. Die datum moest in de ijskast, aldus het CDA. Het liep anders: er kwam slechts uitstel voor boeren die in een innovatieve nieuwe stal willen en kunnen investeren.

  1. Een roedel sledehonden is zo snel als de zwakste hond
    PREMIUM
    Honden

    Een roedel sledehon­den is zo snel als de zwakste hond

    GILZE - De hond is door de eeuwen heen de oudste en meest trouwe metgezel van de mens. In de achtste aflevering van deze serie over de rol van de viervoeter in ons dagelijks leven aandacht voor de sledehond. Een sledehondenwedstrijd met karren rond de bossen van Gilze. De regionale vereniging Mushing for All Holland ziet dit als het beste alternatief bij gebrek aan sneeuw. Maar straks reizen ze af naar koudere oorden.