Hans Smolders
Volledig scherm
Hans Smolders © Beeld Werkt

Forum-lijstduwer Hans Smolders: 'Mensen zijn het zat. Dat blijkt opnieuw’

TILBURG - In Zeist probeert de Tilburgse Hans Smolders boven het gejuich van zijn partijgenoten van Forum voor Democratie uit te komen. ,,Voor mij opnieuw een bewijs dat de gevestigde partijen hun werk niet goed gedaan hebben. Kiezers hebben hun vertrouwen in hen verloren. Dat vertrouwen krijgen wij nu. Mensen zijn het zat. Anders krijg je als nieuwkomer nooit zoveel ruimte.” 

Na de exitpoll is duidelijk dat de partij met zo'n acht zetels haar entree maakt in de Brabantse staten.  Met zijn Lijst Smolders werd de Tilburger vorig jaar de grootste partij in zijn stad. Hij ziet nu dat een gedeelte van zijn achterban hem gevolgd is naar de partij van Baudet. En Smolders verzekert: ,,Als ik genoeg voorkeurstemmen heb, ga ik de Provinciale Staten in. Ook daar moet de geldverkwisting aangepakt worden.” 

Het verwijt van onder meer D66 en CDA vanuit het Bossche provinciehuis, dat ze de Brabantse lijsttrekker Eric de Bie niet kennen en niet weten waar Forum in Brabant voor staat, zet Smolders weg als ‘het geluid van slechte verliezers’.  ,,De hoofdlijnen uit ons partijprogramma zijn duidelijk. Natuurlijk weten we wat we willen als partij, ook in Brabant. Dat zullen we de komende maanden laten horen in de debatten in de Provinciale Staten.”