Volledig scherm
FNV-advertentie © Facebook

FNV plaatst vacature namens personeel Van Mossel Waalwijk, bedrijf reageert furieus

WAALWIJK - FNV Metaal heeft namens ontevreden personeel van Van Mossel Automotive Groep een vacature geplaatst voor een goede werkgever in het huis-aan-huisblad Weekblad Waalwijk. 

Met de opmerkelijke actie, de eerste van FNV in zijn soort, willen de werknemers aandacht vragen voor de 'misstanden' op de werkvloer. Zo zoeken ze een werkgever die onder andere de CAO Motorvoertuigen naleeft, personeel fatsoenlijk te woord staat, mensen de tijd geeft te herstellen van ziekte en een gezonde werkdruk biedt. Daar stellen ze onder meer loyaliteit, vakmanschap en klantgerichtheid tegenover. 

Verbijstering
De directie van Van Mossel is verbijsterd door de actie van FNV. ,,Dit is onder de gordel. We waren in goed gesprek met de FNV en hebben niets, maar dan ook helemaal niets fout gedaan", geeft algemeen directeur Eric Berkhof aan. ,,Wij houden ons volledig aan de CAO." Hij doet de actie van FNV af als 'het winnen van zieltjes van een vakbond die het erg lastig heeft'. ,,Van onze 1400 werknemers zitten er 93 bij de FNV."

,,We hopen dat de directie tot inkeer komt en afspraken met ons wil maken", stelt bestuurder Bart Plaatje van FNV Metaal. Zo niet, volgen hardere acties. ,,Dan blijft het niet bij een advertentie met een knipoog in een weekblad."

BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Boerenleven
    Boerenpraat

    Boerenle­ven

    MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.