Volledig scherm
Het middenterrein wordt overkapt. © Brabanthallen

Flinke uitbreiding voor Brabanthallen in Den Bosch

DEN BOSCH – De Brabanthallen in Den Bosch gaat uitbreiden. Op het middenterrein van ruim 7.000 vierkante meter wordt een lichtdoorlatend dak bevestigd waardoor een nieuwe hal ontstaat. De hal gaat dienstdoen als grote centrale entree.

De uitbreiding is volgens Libéma, eigenaar van de Brabanthallen, mede een gevolg van het succes van Indoor Brabant. Het internationale paardensportevenement trekt ruim 70.000 bezoekers naar Den Bosch en maakt vanaf volgend jaar deel uit van de Rolex Grand Slam of showjumping. De nieuwe hoofdentree krijgt dan ook een naam die te maken heeft met het jaarlijkse evenement: de Gerrit-Jan Swinkels hal. Een eerbetoon aan de in 2015 overleden oud-voorzitter van Indoor Brabant.

De verbouwing start medio april. Het is de bedoeling dat de nieuwe entree eind september dit jaar in gebruik wordt genomen. Beurzen en evenementen die tijdens de verbouwing gepland staan, kunnen gewoon doorgaan.  

Volledig scherm
Het middenterrein wordt overkapt. © Brabanthallen
  1. ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven
    PREMIUM

    ‘Kille ontvangst’ voor Van Laarhoven die direct naar PI Vught moet. Broer Frans: Ik mocht hem geen hand geven

    TILBURG - Het was een kille ontvangst voor Johan van Laarhoven op Schiphol donderdagavond. Zijn broer Frans mocht hem geen hand geven bij aankomst, in plaats daarvan werd hij meteen naar de gevangenis in Vught gebracht. ,,Iemand in dit land heeft dit bevel gegeven”, zegt advocaat Gerard Spong op de persconferentie op Schiphol. ,,We zullen niet rusten voor we weten wie dat is.”