Volledig scherm
Michael Neele staat dagelijks in de file

'Files worden steeds erger door smartphones'

Het staat de laatste maanden bijna dagelijks muurvast op de snelwegen in West-Brabant. De A27 en A58 staan steevast in de top-5 filelijstjes en in totaal staan er in onze regio dit jaar 20 procent meer files dan vorig jaar. Vrachtwagenchauffeurs zoals Michael Neele (29) uit Roosendaal hebben er dagelijks mee te maken.


Neele rijdt voor Van Gansewinkel Groep in Rucphen. “Ik denk dat de files die er vroeger al waren, ontzettend erger zijn geworden omdat mensen met hun smartphone bezig zijn in de file. Dat levert meer vertraging op omdat mensen niet op zitten te letten wanneer ze weer kunnen rijden. En soms leidt het tot kleine botsingen, die weer nog meer file veroorzaken. Daar zou echt veel strenger op gecontroleerd moeten worden", zegt hij.

"Maar ik snap het wel, als we een tijdje stilstaan moet ik mezelf er ook echt toe zetten om m’n telefoon in de houder te laten zitten. Zelf sta ik vooral ‘s avonds in de file tussen Tilburg en Breda op de A58. Het zou denk ik enorm helpen als mensen de invoegstroken beter gebruiken. Mensen schieten vaak bij de eerste blokken de snelweg al op terwijl ze nog niet op snelheid zijn, waardoor de rest op de rem moet.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement