Volledig scherm
Achtervolging door Vught eindigt in crash © Bart Meesters

Fietsmonteur in Vught vindt voortvluchtige op de wc: man zat daar al een uur nadat hij ontsnapte bij wilde achtervolging

VUGHT - Een fietsmonteur keek vrijdagmiddag raar op toen hij naar de wc ging in fietsenwinkel ExtraBike in Vught. Hij vond daar rond 16.00 uur een man die op de vlucht was voor de politie na een heftige achtervolging door het dorp.

Het begon ongeveer een uur eerder toen een auto in Vught een stopteken van de politie negeerde. De auto ging er met hoge snelheid vandoor en werd door meerdere politieauto's achtervolgd. Ooggetuigen zouden de auto onder andere hard over het Moleneindplein hebben zien scheuren en langs basisschool De Avonturier aan de Lidwanastraat. Daar reed hij zelfs een stuk over de stoep waardoor mensen aan de kant moesten springen, aldus een ooggetuige.

Uiteindelijk crashte de auto ongeveer op de kruising van de Lidwinastraat met de Baarzenstraat. De bestuurder raakte de controle over het stuur kwijt en kwam zelfs bovenop een andere auto terecht nadat hij een lantaarnpaal ramde. 

Op de wc

Die crash gebeurde voor de fietsenwinkel van Pascal van de Sande. ,,We stonden met z'n allen buiten te kijken naar wat er allemaal gaande was. We zagen hoe één verdachte meteen in de kraag gegrepen kon worden en werd vastgebonden aan een lantaarnpaal. Een andere ging ervandoor". Van de Sande heeft de laatstgenoemde zelfs nog even achterna gerend. ,,Hij kwam krom lopend voorbij en ik wist op dat moment nog niet wat er was dus vroeg ik of ik iets voor hem kon doen. Hij zei dat hij gevallen was. Toen ik al die politie zag, geloofde ik daar niets meer van." Op dat moment ging de verdachte  er echter snel vandoor, op de hielen gezeten door meerdere politieauto's. 

Door alle consternatie die daar buiten gebeurde, hadden de medewerkers van de fietsenwinkel één ding niet in de gaten: een van de verdachten liep namelijk achterom de winkel binnen en is daar op de wc gaan zitten. ,,Onze monteur moest naar de wc, maar die was bezet. Alleen stond al het personeel gewoon in de zaak", vertelt Van de Sande nog altijd een beetje aangedaan. ,,Die man heeft onze monteur nog vastgepakt en zelfs geld geboden als hij niets zou zeggen. Het kostte even wat moeite en we hebben wat moeten stoeien maar uiteindelijk hebben we hem vast kunnen houden tot de politie het over kon nemen."

Het zou dus gaan om in totaal drie verdachten. Waarom zij echter op de vlucht gingen en een stopteken kregen, is nog niet bekend.

Volledig scherm
De gecrashte auto © Bart Meesters
 1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
  PREMIUM

  Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

  EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.