Volledig scherm

Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.

De Britse groep ‘Tour de France Beefeaters’ maakte het filmpje. De groep bezoekt de Tour de France al sinds 2009 en is gekleed in herkenbare Britse kledij. Elk jaar maken ze er een feest van en zo ook op 25 juli 2019 tijdens de achttiende etappe van de Tour de France 2019. Op Col de Latauret in de ‘Beefeater Bend’ dansen en springen tientallen wielerfans van links naar rechts op het Links Rechts van Snollebollekes.

Het filmpje werd anderhalf miljoen keer bekeken door wielerfans over de hele wereld en ving ook de aandacht van de internationale wielerbond UCI. Fans mochten stemmen op verschillende filmpjes en uiteindelijk waren het de Beefeaters die wonnen. Tijdens het wielergala op dinsdag in het Chinese Guilin won het filmpje de Buzz Video of the Year Award.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.