Volledig scherm
Alle gelukkige winnaars van de Postcodeloterij straatprijs in Wouwse Plantage

Feest in Wouwse Plantage, hoe verging het eerdere loterijwinnaars?

WOUWSE PLANTAGE - In totaal 2,5 miljoen euro mocht een aantal inwoners van Wouwse Plantage donderdag verdelen toen de Postcode Loterij in het dorp neerstreek.

Op liefst negen adressen kwam Gaston Starreveld langs om een geldprijs van tussen de 89.285 en 267.857 euro af te leveren. Overbodig te zeggen dat dat voor louter bekende gezichten zorgde.

Al eerder viel er in West-Brabant wat te vieren omdat mensen met een lot op de juiste plek woonden of omdat ze het juiste lotnummer in bezit hadden. En de gouden vraag aan hen als ervaringsdeskundigen: maakt geld gelukkig?

'"Jaaaaa, daar word je áltijd gelukkiger van. In ieder geval niet ongelukkiger, dat kan ik u garanderen", grinnikte Pierre Bul uit Oosterhout eind vorig jaar. Het echtpaar Bul mocht begin dit jaar met nog vier gezinnen in de straat een miljoen euro verdelen.

18 miljoen
In 2008 mochten inwoners van Willemstad bijna 18 miljoen euro (!) verdelen van de Nationale Postcode Loterij. Een jaar later gingen we langs om te kijken wat de geldprijs voor de betrokkenen heeft betekend. "Het leven is gemakkelijker geworden, maar vrij van zorgen ben je nooit", meldde Sarie Nieuwkoop uit Helwijk destijds. Zij mocht destijds 1,3 miljoen euro bijschrijven.

En in 2012 werd liefst 40 miljoen euro totaal verdeeld in Breda. Grootste geluksvogels waren de bewoners van appartementencomplex Overakker, waar deze dialoog zich afspeelde toen presentatrice Quinty Trustfull langskwam: Wat denkt u dat u gewonnen heeft? "Nou, met duizend euro ben ik al blij”, was het antwoord. „Maar ik schrok me rot toen ik hoorde dat het 1.390.374 euro was.”

Wat gaan de winnaars ermee doen? „Ik zou het eerlijk gezegd niet weten”, zei een van de Bredase winnaars. „We hebben een prachtige flat, we hebben het prima naar onze zin. Deze week zouden we een nieuwjaarsfeestje houden voor onze vleugel van het complex. Nou, we hebben nu in ieder geval heel wat te vieren.”