Volledig scherm
PREMIUM
Het horloge en de twee trouwringen die zijn gestolen bij de inbraak. Voor de familie van onschatbare waarde. © Thinkstock en privéfoto's

Familie verbijsterd na inbraak bij oma (88) in Eindhoven: 'We hopen dat we je nooit tegenkomen’

EINDHOVEN - ,,Koelbloedig”, anders kan Christel Rombouts (34) de inbraak bij haar oma niet beschrijven. In de nacht van zondag op maandag is bij haar ingebroken. Terwijl ze nog geen week geleden afscheid nam van haar overleden man. Nu zijn spullen van onschatbare waarde weg. ,,Nota bene meegenomen in het tasje van de Dela.”

Haar oma en opa waren 62 jaar samen. Na een kort maar intens ziektebed moest de familie van Christel Rombouts vorige week afscheid nemen van hem. ,,De uitvaart woensdag was heftig voor mijn oma. Ze is 88 en heeft kanker. Ze woont alleen in een seniorenwoning in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Dat kan nog met hulp van ons allemaal.” Thuis zit oma Stien geregeld met de trouwring van haar man te spelen. ,,Een beetje rondjes om haar vinger mee te draaien. Zo liet ze 'm al twee keer vallen. Het leek ons slim om daarom alle belangrijke spulletjes samen in een doosje te doen.”

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.