Volledig scherm
Annemiek Ottenhoff zingt haar hartenkreet in. © Facebook

Facebook verwijdert PVV-lied en blokkeert Bredase Annemiek (52) voor 24 uur (video)

BREDA - Facebook heeft de muzikale video van Annemiek Ottenhoff over de PVV verwijderd omdat het materiaal in strijd is met de richtlijnen. Volgens het sociale platform bevat het lied 'kwetsende teksten'. Daarop is ook besloten om de grofgebekte amateurzangeres (52) voor 24 uur te blokkeren. “Je kunt tijdens deze blokkering geen berichten plaatsen”, zo valt te lezen in de melding van Facebook.

Het filmpje werd verwijderd nadat Facebook-gebruikers het bericht hadden gerapporteerd. Facebook krijgt dan een melding waarna het de klacht bestudeert. Nu is de conclusie dat het lied kwetsende teksten bevat.

In de inmiddels verwijderde video bezingt de in Breda woonachtige Annemiek haar onvoorwaardelijke liefde voor Geert Wilders en de PVV. “Geef mij maar PVV, dat is beter dan de VVD”, zo zingt Annemiek vrolijk op de melodie van Geef mij maar Amsterdam.

Veel publiciteit
Haar liedjes kregen in de media veel publiciteit. Zo werd Annemiek maandag benaderd door SBS6, Radio 538 en Powned en werden haar filmpjes tienduizenden keren bekeken via Dumpert en VK Mag. Woensdagavond zendt Powned een tweede item over haar uit.

Vanwege haar grove uitlatingen heeft Annemiek veel boze mensen op de hals gehaald. Uit angst voor hen is de Bredase ondergedoken op een geheime locatie. Zij en haar kinderen kregen naar eigen zeggen ‘ernstige bedreigingen’ binnen. “De hel is losgebroken sinds de media het hebben opgepakt”, zei ze eerder vandaag tegen deze krant.

Voedselbank
Ottenhoff is de oprichtster van de Stichting Sociaal Breda, een instelling die zich sterk maakt voor de ondersteuning van mensen die net te veel geld krijgen om in aanmerking te komen voor steun van de Voedselbank.