De situatie zoals die tot zaterdagmiddag was. Er staan nu noodhekken langs het spoor bij het complex van Sv Reeshof.
Volledig scherm
De situatie zoals die tot zaterdagmiddag was. Er staan nu noodhekken langs het spoor bij het complex van Sv Reeshof. © Hein Eikenaar

Excuses ProRail aan Sv Reeshof over weggehaald hek bij spoor: 'Dit verdient geen schoonheidsprijs'

TILBURG - ProRail heeft bij monde van de regiodirecteur excuses gemaakt aan voetbalclub Sv Reeshof in Tilburg. Aanleiding is de wijze waarop met vervanging van de hekken langs het aan de club grenzende spoor is omgegaan.

Afgelopen weekend werden met spoed noodhekken geplaatst omdat kinderen zo het spoor waren opgelopen. De bezorgde leiding van de voetbalclub trok al ruim een week tevergeefs bij ProRail, politie en gemeente aan de bel over de situatie.  

,,Dit is honderd procent onze verantwoordelijkheid", aldus een woordvoerder van ProRail. ,,Het is niet goed opgepakt. Het verdient geen schoonheidsprijs."

De voetbalclub grenst aan het spoor. Tussen de drie velden en de kantine en de rails ligt een met gras begroeid dijkje. Daarachter stond een hek, dat aan vernieuwing toe is. Anderhalve week geleden werd het weggehaald. Het nieuwe hek laat op zich wachten. Ondertussen kon iedereen over het dijkje zo het spoor op lopen, wat een aantal kinderen dus ook deed.

Inschattingsfout

Volgens de ProRail-woordvoerder heeft de aannemer die de hekken moet vervangen 'een inschattingsfout' gemaakt. ,,Hij dacht op grond van de situatie dat het plaatsen van tijdelijke hekken niet nodig was." 

Naar aanleiding van de commotie plaatste hij zaterdag tijdelijke hekken over zo'n 200 meter op de parkeerplaats, voor het dijkje. De aannemer heeft de planning rond de vernieuwing aangepast, zegt ProRail. ,,Die is naar voren gehaald. Nieuwe hekken zouden eigenlijk in de herfstvakantie komen, daar gaan ze nu deze week  mee beginnen."

Wilan van Kuijk, voorzitter van Sv Reeshof, noemt de excuses 'netjes'. ,,Wij wilden dat het opgelost zou worden, fijn dat het nu is geregeld."

Op de parkeerplaats van Sv Reeshof staan sinds zaterdag noodhekken.
Volledig scherm
Op de parkeerplaats van Sv Reeshof staan sinds zaterdag noodhekken. © SvReeshof