Volledig scherm
Eelco (38) uit Tilburg heeft gekozen voor euthanasie. © Dolph Cantrijn

Euthanasieverhaal Eelco (38) in BN DeStem maakt veel los: 'Ik wens je een mooi einde'

TILBURG - 'Blijf liever uit de publiciteit', zegt iemand. Maar verder is er vooral veel respect en bewondering voor het verhaal dat Tilburger Eelco de Gooijer zaterdag vertelt in BN DeStem.

De 38-jarige De Gooijer heeft gekozen voor euthanasie, omdat hij het psychisch lijden moe is. De Tilburger is geboren met allerlei vormen van autisme. Een vreugdevol, zingevend leven leiden is voor hem onmogelijk gebleken.„Elke dag word ik wakker en denk ik: ‘Kut, ik leef nog’. Elke avond ga ik slapen en hoop ik dat ik de volgende dag niet meer wakker word.”

"Wens je veel kracht en sterkte, Eelco", schrijft Francine op de website van BN DeStem. "Ik snap je wel. Mensen die niks mankeren begrijpen dat niet. Respect."

"Ik wens je een mooi einde toe Eelco, en sterkte voor je moeder. Het zal geen gemakkelijke beslissing zijn geweest voor je", schrijft Judith.

Er zijn ook mensen die geen begrip voor zijn keuze kunnen opbrengen. "Met wat graafwerk en de juiste diagnose kan de onderste steen boven komen en dat hoeft per definitie geen grafsteen te zijn", schrijft Bauke.