Mobiltelefon - Stopp Corona
Volledig scherm
Mobiltelefon - Stopp Corona © Rode Kruis Oostenrijk

Enquête: geef jij je privacy op voor een app tegen corona?

In de strijd tegen het coronavirus overweegt het kabinet de inzet van een app. Ongecontroleerde uitbraken moeten zo voorkomen worden, doordat je smartphone een waarschuwing geeft als je contact had met iemand die besmet was. Geef jij je privacy hiervoor op? We peilen de mening van Brabant met onderstaande enquête.

Het kabinet kijkt naar apps zoals die in Azië en Oostenrijk al worden gebruikt. Hoe werkt zo’n app? Je mobiele telefoon houdt bij welke andere telefoons hij de afgelopen tijd heeft ‘ontmoet’. Wie besmet blijkt, kan dat aangeven in de app, waarna alle personen met wie hij of zij in contact is geweest een signaal krijgen. Zo kunnen ze op tijd in quarantaine gaan, zodat niet nog meer mensen besmet worden.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”