Volledig scherm
Foto ter illustratie. Het is niet bekend of dit meisje Tess of Emma heet. © Thinkstock

En we noemen hem/haar... Daan en Tess! Dit zijn de populairste babynamen in Brabant

DEN BOSCH - De populairste babynamen in Brabant zijn Daan en Tess. Dat blijkt uit de gegevens over 2017, die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdagavond bekend maakte. Landelijk zijn Noah en Emma de meest gekozen namen. 

De SVB betaalt de kinderbijslag uit en heeft daarom inzage in alle namen van pasgeboren kindjes. In tegenstelling tot de Zeeuwen kiezen Brabanders voor in Nederland vrij gebruikelijke jongens- en meisjesnamen. De top drie hier wordt afgemaakt met Luuk, Emma, Sem en Julia. 

In Zeeland daarentegen kiezen nieuwe ouders het liefst voor de namen Jan en Johanna. Bij de jongens volgt daarna de naam Cornelis. Ook Johannes en Marinus  komen in de top tien terug. Bij de meisjes is Maria ook populair. 

Brabanders houden het dan liever bij Mila en Milan. De volledige top tien uit onze provincie: 

Jongensnamen

1. Daan
2. Luuk
3. Sem
4. Milan
5. Sam
6. Bram
7. Dex
8. Finn
9. Lucas
10. Guus

Meisjesnamen

1. Tess
2. Emma
3. Julia
4. Sophie
5. Fleur
6. Saar
7. Zoë
8. Mila
9. Evi
10. Lotte

Volledig scherm
De populairste babynaam per provincie. © SVB
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Spectaculaire ballonvaart voor Angela en haar gezin: ‘Hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Angela en haar gezin: ‘Hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”