Volledig scherm
Foto ter illustratie. Het is niet bekend of dit meisje Tess of Emma heet. © Thinkstock

En we noemen hem/haar... Daan en Tess! Dit zijn de populairste babynamen in Brabant

DEN BOSCH - De populairste babynamen in Brabant zijn Daan en Tess. Dat blijkt uit de gegevens over 2017, die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdagavond bekend maakte. Landelijk zijn Noah en Emma de meest gekozen namen. 

De SVB betaalt de kinderbijslag uit en heeft daarom inzage in alle namen van pasgeboren kindjes. In tegenstelling tot de Zeeuwen kiezen Brabanders voor in Nederland vrij gebruikelijke jongens- en meisjesnamen. De top drie hier wordt afgemaakt met Luuk, Emma, Sem en Julia. 

In Zeeland daarentegen kiezen nieuwe ouders het liefst voor de namen Jan en Johanna. Bij de jongens volgt daarna de naam Cornelis. Ook Johannes en Marinus  komen in de top tien terug. Bij de meisjes is Maria ook populair. 

Brabanders houden het dan liever bij Mila en Milan. De volledige top tien uit onze provincie: 

Jongensnamen

1. Daan
2. Luuk
3. Sem
4. Milan
5. Sam
6. Bram
7. Dex
8. Finn
9. Lucas
10. Guus

Meisjesnamen

1. Tess
2. Emma
3. Julia
4. Sophie
5. Fleur
6. Saar
7. Zoë
8. Mila
9. Evi
10. Lotte

Volledig scherm
De populairste babynaam per provincie. © SVB
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Schurft na nacht in ranzig vakantiehuisje', Astense exploitant spreekt dit tegen

    'Schurft na nacht in ranzig vakantie­huis­je', Astense exploitant spreekt dit tegen

    ASTEN - Rode bultjes, blaasjes, gangetjes onder de huid en vooral veel jeuk. Dat is wat Angela van Roon, haar vriend en dochter naar eigen zeggen hebben overgehouden aan een weekendje op een vakantiepark van Oostappen Groep. De Rotterdamse familie is woest en eist dat de Astense exploitant alle gemaakte kosten compenseert. Oostappen spreekt tegen dat er schurft is opgelopen in het vakantiehuisje en zegt dat ze het waarschijnlijk zelf hebben meegebracht, de incubatietijd van deze ziekte is namelijk twee tot zes weken. "Feit is dat je nooit na 24 uur schurft kan oplopen."