Woonzorgcentra zoals AAtrium in Veghel zitten krap in hun personeel. Daarom is Maartje Hurkmans (rechts) enorm blij met de hulp van Ellen von Koczian deze week.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentra zoals AAtrium in Veghel zitten krap in hun personeel. Daarom is Maartje Hurkmans (rechts) enorm blij met de hulp van Ellen von Koczian deze week. © Van Assendelft Fotografie

Ellen helpt in de baas z’n tijd in het verpleeghuis van haar moeder: ‘Zouden meer bedrijven moeten doen’

VEGHEL - De potloden slijpen van die mevrouw die zo graag kleurt, een extra glas water brengen nu het zo heet is. Haar werkgever heeft Ellen von Koczian de gelegenheid gegeven om bij te springen in het verpleeghuis waar ook haar moeder woont. ,,Zouden meer bedrijven moeten doen, anders redt de ouderenzorg het niet.”

 1. Nieuwsoverzicht | Criminelen stelen buitenspiegels van Tesla's - Najaarsgolf corona begonnen
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Criminelen stelen buitenspie­gels van Tesla's - Najaars­golf corona begonnen

  Buitenspiegels van Tesla zijn op de zwarte markt goud geld waard en dat merken bezitters van deze auto. Afgelopen weekend kreeg de Eindhovense politie meer dan twintig aangiftes van diefstal. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. En volgens het RIVM is de najaarsgolf van het coronavirus nu echt begonnen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 1. Nieuwsoverzicht | Passagiers wachten uren in vliegtuig door bagagestoring - Brabantse animatiefilmer superblij met Gouden Kalf
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Passagiers wachten uren in vliegtuig door bagagesto­ring - Brabantse animatie­fil­mer superblij met Gouden Kalf

  Door een storing bij het verwerking van de bagage op Eindhoven Airport moesten passagiers uren wachten voordat ze het vliegtuig konden verlaten. Een kapsalon in Bergen op Zoom is beschoten. Verder moet Brabant met spoed op zoek naar opvangplekken voor vluchtelingen. Een 22-jarige vrouw is zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeval op de N59. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”