Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de opknapbeurt voor de Vermolen Molen gaf de Efteling een zeldzaam kijkje in Het Gildehuis. foto Efteling

Efteling vertelt niet álles over onderhoud, uit vrees voor 'onttovering'

KAATSHEUVEL - De Bobslee in de Efteling heeft zijn laatste grote beurt gehad en gaat vandaag weer open voor publiek, dat nog een klein jaartje van de achtbaan kan genieten. Hoe gaat het populaire pretpark eigenlijk om met onderhoud aan attracties en attributen?

‘Arbeid is nodig om d’oude pracht te behouden voor het nageslacht', verklaart de Efteling waarom het park niet zonder onderhoud kan. In hetzelfde hoekje op de website staat een overzicht van attracties die dit najaar een dag of langer dicht zijn voor herstelwerk. Het Kabouterdorp, Vogel Rok, Polka Marina, Droomvlucht, Kinderspoor, Carnaval Festival.

  1. Seksliedjes slecht voor imago carnavalsfeest
    Geef uw mening

    Sekslied­jes slecht voor imago carnavals­feest

    Hoe harder en schuiner, hoe liever, lijkt het credo als je de carnavalsliedjes anno 2019 hoort. Niet dat er vroeger geen schunnige carnavalsnummers bestonden – integendeel – maar die teksten waren minder recht voor zijn raap dan ‘Ik wil je pijpen, pijpen, pijpen.... (van je broek wat korter maken)’ van de dames van Sjansjee of ‘Mijn piem is goed gewassen, het smegma is eraf’ uit het carnavalsnummer Potentie van Stefan & Sean ft. Bram Krikke. Die laten niets aan de verbeelding over. Geven dit soort liedjes carnaval een slecht imago?