Volledig scherm
De nieuwe treinen van de Python werden in 2011 in gebruik genomen. © Efteling

Efteling deelt vrijkaartjes uit vanwege door vrieskou gesloten achtbanen

KAATSHEUVEL - Snelle Jelles die donderdag naar de Efteling gingen voor een dagje achtbanen, kwam van een koude kermis thuis. Létterlijk. Vanwege de vrieskou hield het park de achtbanen de hele dag gesloten. Ter compensatie kregen klagers gratis kaartjes.

Als het vriest houdt het attractiepark achtbanen uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Dit staat ook op de website van de Efteling, laat woordvoerster Femke van Es weten. Het park deelt dan ook niet op elke bitterkoude dag gratis kaartjes uit. ,,De vrieskou van gisteren kwam vrij onverwacht. Mensen hadden er niet op kunnen rekenen. Bovendien waren veel bezoekers pas laat in het park, doordat er erg veel file stond."

Thrillseakers
Door deze omstandigheden besloot het park de teleurgestelde bezoekers te compenseren. ,,We kregen een stuk meer klachten dan normaal. Voor de echte thrillseakers was er niet zo veel aan gisteren. Om hen tegemoet te komen, kregen mensen die zich vroeg op de dag bij ons meldden een vrijkaartje voor een andere keer."

Vrijdag was het een stuk rustiger in het park. Ook vroor het minder lang. Wel was achtbaan de Python de hele dag gesloten. Maar nog een dagje compensatie zat er niet in. Van Es: ,,We kunnen geen mooi weer-garantie geven. In principe kunnen bezoekers er zelf rekening mee houden. En er zijn natuurlijk nog genoeg andere mooie dingen te doen in de Winter Efteling."