Volledig scherm
kantoor van abn amro aan de heerbaan in breda-foto : ron magielse / pix4profs

Effectencentrum ABN Amro Breda naar Amsterdam

BREDA - Het effectencentrum van ABN Amro in Breda verhuist vermoedelijk volgend jaar naar Amsterdam. In het kolossale pand aan de Heerbaan werken nu nog ongeveer 150 mensen. Begin deze eeuw waren dat er nog zo'n 800.

Na ruim veertig jaar komt daarmee einde aan het Bredase effectencentrum. ABN Amro denkt erover deze financiële dienstverlening in Amsterdam Zuid te concentreren.

Woordvoerder Jeroen van Maarschalkerweerd. ,,Van het gebouw in Breda gebruiken we nog geen derde, een deel verhuren we zelfs aan buurman Meeùs, de verzekeraar. Voor ons is het wel erg groot geworden."

Effectencentrum
De toenmalige Amsterdam-Rotterdam Bank vestigde zich met het effectencentrum in 1976 in Breda. Ook de Algemene Bank Nederland had er in die jaren een effectencentrum, aan de Tuinzigtlaan. Na de fusie in 1991 investeerde het 'oude' ABN Amro nog een slordige dertig miljoen euro in vernieuwing van het kantoor waar medewerkers zowel particulieren als bedrijven helpen met beleggingen, aan- en verkopen op de beurs.

Digitalisering en automatisering deden aanslagen op het aantal banen in het effectencentrum. Dat telt nu nog tientallen medewerkers. Ongeveer net zoveel werken er in het advies- en servicecentrum dat ABN Amro er heeft gehuisvest.

Over de sluiting van het pand en de gevolgen voor het personeel overlegt de bank al enige tijd met medewerkers.