Volledig scherm
Vorige week was het weer ook dreigend tijdens een aantal festivals, zoals hier bij Intents in Oisterwijk. © Toby de Kort/De Kort Media

Eerste Pinksterdag is heerlijk, tweede wordt weer kletsnat

Waar het zondag heerlijk weer is, met temperaturen rond de 20 graden, wordt maandag weer een kletsnatte dag. Ook is er weer kans op onweer, meldt Weerplaza. 

Veel Brabanders trekken er Eerste Pinksterdag opuit. Zo is het druk in het centrum van Tilburg, waar de MeiMarkt plaatsvindt. En in Erp dansen duizenden mensen op festival 7th Sunday. Zij houden het over het algemeen droog, al kan er zondag in de loop van de avond een klein buitje vallen. 

De vrije maandag is traditioneel ook een dag waarop veel mensen naar buiten gaan. Maar vooralsnog lijkt een bezoek aan de woonboulevard een betere optie dan een dagje de natuur in. Het wordt sowieso bewolkt, en de kans op buien is erg groot. Het kan ook goed zijn dat het gaat onweren, voorspelt Diana Woei van Weerplaza. Koud wordt het niet: een graadje warmer dan vandaag. 

Later in de week wordt het overigens niet veel beter. Vooral woensdag lijkt een natte dag te worden, maar voor bijna elke dag wordt regen voorspeld. Donderdag kan het ook weer gaan onweren. 

  1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
    PREMIUM

    Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

    ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.