Eerste keer binnen kijken bij de Tilburgse Primark

Een tas voor 10 euro, jurk voor 11 euro of spijkerbroek voor 19 euro. Bij een rondleiding door de Tilburgse Primark liggen de schappen al vol, de winkel is er klaar voor. ,,We hopen morgen op duizenden fans", vertelt Liam, de areamanager van de Primark.

Volledig scherm
Primark Tilburg. © Jan van Eijndhoven

Op woensdag om 10 uur openen de deuren voort het eerst. Een beveiligingsteam moet de drukte in goede banen leiden. Dat het druk kan worden weten ze uit ervaring. Op de opening van de Primark in Antwerpen vorige maand kwamen vele honderden mensen af. Drie dagen later stonden er nog steeds wachtrijen

De Tilburgse Primark telt zes verdiepingen, daarvan zijn er vier om te winkelen. Twee verdiepingen voor vrouwen - goed voor 60 procent van de omzet - een verdieping voor mannen en eentje voor kinderen. 

Het speciaal voor de Primark gebouwde pand telt 64 paskamers, 32 kassa's en verschillende relaxhoeken (die kwamen er op aandringen van mannelijke bezoekers). De winkelruimte beslaat 4.900 vierkante meter, daarmee stormt de winkel de top vijf van grootste Primark-vestigingen van Nederland binnen.

De allernieuwste vestiging van de keten heeft op nog meer vlakken een streepje voor. De zaak in Tilburg oogt moderner en heeft een grote interieur-afdeling. 

Volledig scherm
Primark Tilburg © Bas Vermeer