Volledig scherm
PREMIUM
Een cellenblok in de gevangenis van Vught. © Dolph Cantrijn

Eerherstel voor de gevangenisstraf

column Plaats delictHoe voorkom je dat drugscriminelen je land verzieken en er een ‘narcostaat’ van maken? Als je president bent van de Filipijnen en je wetten en regels vooral als nutteloze obstakels ziet, is het appeltje-eitje. Lees even mee wat Rodrigo Duterte zei net voor hij in juni 2016 tot president van zijn land werd gekozen: ,,Iedereen in de drugsindustrie, ik vermoord jullie, hoerenzonen. Ik vermoord jullie echt, ik heb geen geduld, ik zie geen middenweg. Of jullie vermoorden mij, of ik vermoord jullie, idioten.” 

Inmiddels heeft Duterte de daad bij het woord gevoegd en heeft hij al duizenden drugsdealers en verslaafden laten doden. Of al dat bloedvergieten de Filipijnen een drugsvrij paradijs gaat maken, mag niettemin betwijfeld worden. 

  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.