Staatsbosbeer is coulant als mensen een paar paddenstoelen plukken in het bos, ook al mag dat eigenlijk niet. ,,Wie zomaar iets uit de natuur meeneemt is volgens de wet een stroper.”
Volledig scherm
PREMIUM
Staatsbosbeer is coulant als mensen een paar paddenstoelen plukken in het bos, ook al mag dat eigenlijk niet. ,,Wie zomaar iets uit de natuur meeneemt is volgens de wet een stroper.” © Thinkstock

Een middagje paddenstoelen plukken in het bos? Boete kan oplopen tot 2500 euro

met videoDe zomer was warm, het begin van de herfst nat: de ideale omstandigheden voor bossen vol groeiende paddenstoelen én wildplukkers, merkt Staatsbosbeheer. Die houdt wandelaars met grote tassen en manden scherp in de gaten. ,,Iets zomaar uit de natuur halen is stroperij.”

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”