Volledig scherm
© ANP

Drukke ochtendspits in West-Brabant: ongevallen op A16 en A59

BREDA - Het liep woensdagochtend al vroeg vast op de wegen in West-Brabant. Vanwege de controles voor de Merwedebrug stond het ook woensdagochtend weer vast op de A27, terwijl er op de A16 een lange file stond vanwege een kettingbotsing bij knooppunt Klaverpolder waar zeven auto's bij betrokken waren.

Ook dinsdagavond was het enorm druk op de wegen, dit ondanks de herfstvakantie in het midden van het land. Een buiengebied trekt woensdagochtend van het midden van het land naar het zuiden en zorgt voor slagregens in vooral het midden en (geleidelijk) zuiden van het land. Door de intense neerslag zijn aquaplaning en slecht zicht zijn de grootste problemen voor het verkeer. Met name langs de kust komen zware windstoten voor tot zo'n 80 kilometer per uur.

A16
Tussen Breda-Noord en knooppunt Klaverpolder stond het verkeer vast vanwege een kettingbotsing bij Klaverpolder waarbij zeven auto's waren betrokken. Omstreeks 8.15 uur werd de eerder afgesloten linkerrijstrook weer vrijgegeven en nam de file af.

A27
Op de A27 stond er om 8.30 uur nog een file van zo'n 5 kilometer tussen Hank en Nieuwendijk vanwege de controles voor de Merwedebrug. Na de ochtendspits nam de file snel af.

A59
Door een ongeval bij knooppunt Hooipolder stond het verkeer vanuit de richting Waalwijk voor Hooipolder geruime tijd vast. Omstreeks 11.00 uur is de weg weer volledig vrijgegeven.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.