Volledig scherm
ANP © ANP

Drugsdumping op je grond? Voorlopig betaalt de provincie

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant blijft grondeigenaren voorlopig compenseren als ze de dupe worden van drugsafval dat is gedumpt. In totaal is de komende tijd nog bijna een half miljoen euro beschikbaar, antwoordt de provincie op vragen in de Brabantse politiek.

Van 2015 tot en met 2017 werd er op basis van een landelijke regeling subsidie toegekend aan grondeigenaren die werden geconfronteerd met de dump van drugsafval. De helft van de opruimkosten kon worden vergoed.

Restant

Aan de regeling is een eind gekomen, maar de provincie Noord-Brabant zegt dat het restant uit het fonds nog beschikbaar is en voldoende moet zijn tot er nieuwe afspraken zijn gemaakt. De provincies streven nog steeds naar een structurele en volledige vergoeding voor gedupeerden.

Het illegaal storten van afval uit de productie van synthetische drugs is vooral in Brabant een probleem. Ongeveer de helft van de gevallen is in Brabant.

  1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
    PREMIUM

    Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

    ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.