Drie zwaargewonden bij botsing op mast in Arnhem

ARNHEM - Bij een heftig ongeval op de Johan de Wittlaan in Arnhem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf gewonden gevallen. Drie van hen raakten zwaargewond.

Rond 00.50 uur botste een Mercedes met vijf inzittenden tegen een elektriciteitsmast voor een trolleybus. De wagen kwam uit de richting Velp en reed in de richting van het centrum van de stad. De inzittenden, allen jonge mannen van 18 tot 21 jaar, raakten gewond. Drie van hen waren er ernstig aan toe. 

De auto moet met hoge snelheid tegen het obstakel zijn gereden; het voertuig krulde zich er omheen en geraakte total-loss. Politie, brandweer en ambulancediensten rukten met veel materieel en manschappen uit.

Het wrak van de Mercedes na de aanrijding op de Johan de Wittlaan in Arnhem.
Volledig scherm
Het wrak van de Mercedes na de aanrijding op de Johan de Wittlaan in Arnhem. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Sporenonderzoek

,,Drie van de vijf slachtoffers wisten zelfstandig uit het voertuig te komen’’, zegt een woordvoerder van de politie zaterdagochtend. Zij waren al uit de auto toen de politie ter plaatse kwam. ,,De andere twee moesten bevrijd worden door de brandweer. Het grootste deel was er ernstig aan toe.’’

De drie zwaargewonden zijn per ambulance overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De andere twee slachtoffers naar het Rijnstate in Arnhem.

Het ongeval trok veel bekijks. De politie was midden in de nacht nog bezig met sporenonderzoek. De weghelft waarop het ongeval zich voordeed, is rond 5.00 afgezet geweest, waardoor verkeer richting het centrum over dat deel van de Johan de Wittlaan niet mogelijk was.

Getuigen

Datzelfde onderzoek wordt op zaterdag voortgezet. Wanneer de politie uitsluitsel kan geven over de toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. ,,We weten nog altijd niet wat er precies gebeurd is. Over het algemeen duren onderzoeken naar verkeersongevallen erg lang’’, aldus de woordvoerder. ,,Je kunt het niet inschatten, er kan van alles gebeurd zijn.’’

De politie roept hiernaast getuigen op zich te melden. ,,We zoeken mensen die het hebben zien gebeuren of de auto eerder hebben zien rijden. Dat kan enorm helpen.’’

Het is vooralsnog onbekend hoe de slachtoffers eraan toe zijn.

De politie onderzoekt het voertuig na de crash.
Volledig scherm
De politie onderzoekt het voertuig na de crash. © Roland Heitink/Persbureau Heitink