Doodgeschoten Ossenaar (43) was geen bekende van de politie

OSS - In de Anna Bijnsstraat in Oss is maandagochtend rond 07.45 uur een man doodgeschoten. Het gaat om een 43-jarige Ossenaar. Hij was geen bekende van de politie. 

De schietpartij vond plaats tussen de auto's op een parkeerplaats van de doodlopende weg, naast het speeltuintje in de straat. Het slachtoffer ligt onder een blauwe deken naast een Mercedes, waarvan de lichten nog aan staan. Daar omheen zijn schermen gezet, om de plaats delict uit het zicht van omstanders te houden. 

Woonwijk

Rond de plaats van de schietpartij staan ook veel huizen. De politie denkt te weten wie het slachtoffer is, maar wil daarover nog niets naar buiten brengen.

De politie doet ter plaatse onderzoek. Daarvoor vliegt onder meer een politiehelikopter boven Oss. Die heeft beelden gemaakt van de omgeving. Volgens een politiewoordvoerder is er nog geen spoor van een dader of daders. Er zou een auto hard zijn weggereden na de schietpartij. Maar of die ermee te maken heeft is nog niet bekend. 

Over een motief tast de politie nog in het duister. Er wordt daarom onder meer gekeken over het slachtoffer conflicten had. 

Getuigen

Het gebied rond de auto's is afgezet. Binnen de afzetting is ook één huis, waar zich wat mensen hebben verzameld. Agenten spreken met mensen in de buurt, om te achterhalen of zij mogelijk iets hebben meegekregen van de schietpartij. 

De Anna Bijnsstraat is afgesloten. De straat wordt 's ochtends veel gebruikt door scholieren die naar school fietsen. Zij moesten omrijden.

Volledig scherm
Hulpverleners op de locatie waar de schietpartij heeft plaatsgevonden. © Gabor Heeres
Volledig scherm
De schietpartij vond plaats vlak naast een speeltuintje. © Gabor Heeres
Volledig scherm
De politie heeft het gebied ruim afgezet. © BD / Peter van Erp
  1. Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    DEN BOSCH - Twee afkortingen zijn typerend voor de Bosschenaar (33) die deze week terecht stond bij politierechter Kraniotis. Het gaat om ADHD en GHB. De rechter zweeg over de stoornis. Maar hij was duidelijk over de drug. Hij vertelde vaak te maken te hebben met verdachten die daar verslaafd aan zijn. ,,Ik ben nu van die rotzooi af’’, zei de verdachte. Maar hij was nog niet af van de twee diefstallen waarvoor hij naar de rechtbank kwam.