Doodgeschoten Ossenaar (43) was geen bekende van de politie

OSS - In de Anna Bijnsstraat in Oss is maandagochtend rond 07.45 uur een man doodgeschoten. Het gaat om een 43-jarige Ossenaar. Hij was geen bekende van de politie. 

De schietpartij vond plaats tussen de auto's op een parkeerplaats van de doodlopende weg, naast het speeltuintje in de straat. Het slachtoffer ligt onder een blauwe deken naast een Mercedes, waarvan de lichten nog aan staan. Daar omheen zijn schermen gezet, om de plaats delict uit het zicht van omstanders te houden. 

Woonwijk

Rond de plaats van de schietpartij staan ook veel huizen. De politie denkt te weten wie het slachtoffer is, maar wil daarover nog niets naar buiten brengen.

De politie doet ter plaatse onderzoek. Daarvoor vliegt onder meer een politiehelikopter boven Oss. Die heeft beelden gemaakt van de omgeving. Volgens een politiewoordvoerder is er nog geen spoor van een dader of daders. Er zou een auto hard zijn weggereden na de schietpartij. Maar of die ermee te maken heeft is nog niet bekend. 

Over een motief tast de politie nog in het duister. Er wordt daarom onder meer gekeken over het slachtoffer conflicten had. 

Getuigen

Het gebied rond de auto's is afgezet. Binnen de afzetting is ook één huis, waar zich wat mensen hebben verzameld. Agenten spreken met mensen in de buurt, om te achterhalen of zij mogelijk iets hebben meegekregen van de schietpartij. 

De Anna Bijnsstraat is afgesloten. De straat wordt 's ochtends veel gebruikt door scholieren die naar school fietsen. Zij moesten omrijden.

Volledig scherm
Hulpverleners op de locatie waar de schietpartij heeft plaatsgevonden. © Gabor Heeres
Volledig scherm
De schietpartij vond plaats vlak naast een speeltuintje. © Gabor Heeres
Volledig scherm
De politie heeft het gebied ruim afgezet. © BD / Peter van Erp
  1. Brabantse journalist uitgezet uit Marokko door geheime dienst: ‘Allemaal mannen met zonnebrillen. Het leek wel een film’
    PREMIUM

    Brabantse journalist uitgezet uit Marokko door geheime dienst: ‘Allemaal mannen met zonnebril­len. Het leek wel een film’

    VEESSEN/TILBURG - Achteraf denkt journalist Gerbert van der Aa dat hij misschien ‘iets te lichtzinnig’ is omgegaan met het feit dat hij niet op die plek in Marokko mocht zijn. Maar een hele duidelijke reden voor zijn uitzetting heeft Van der Aa - sinds dinsdag weer veilig thuis in het Gelderse Veessen - een week na dato nog steeds niet gekregen van de Marokkaanse autoriteiten.