Volledig scherm
Onderzoek naar de liquidatie in Eindhoven. © Bert Jansen

Doodgeschoten Eindhovenaar is Fouad Rashidi (34)

VideoEINDHOVEN - De man die zaterdagavond is doodgeschoten is de 34-jarige Fouad Rashidi uit Eindhoven. Dat bevestigen bronnen het ED. Het is nog gissen naar de achtergrond van de liquidatie van de man in zijn auto in de Sionstraat. Rond acht uur raakte een onbekende schutter hem drie keer door een zijraam. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niets meer voor hem betekenen.

Het slachtoffer is van Irakese komaf en woont in de wijk Vaartbroek. De politie wilde hier zondagavond nog niet op reageren. Rashidi heeft volgens de Kamer van Koophandel een bedrijf in materiaal dat de laklaag van bijvoorbeeld auto's extra beschermt.

Of het slachtoffer bekend was bij de politie, wil die nog niet kwijt. ,,We zijn echt nog op zoek naar waarom het op deze plek is gebeurd, naar het motief en de achtergronden van het slachtoffer en mogelijke dader", aldus een woordvoerster.

14-jarige getuige

Een 14-jarige jongen zag van dichtbij hoe de Eindhovenaar werd doodgeschoten. Hij was de hond aan het uitlaten en stond vlakbij aan de overkant van de straat. Dat bevestigt zijn moeder.

Een buurtbewoner die net de voordeur opende toen de schoten om de hoek klonken, zag de jongen geschrokken staan wankelen op zijn benen. ,,Hij bevroor helemaal." Speciaal getrainde rechercheurs hebben het kind inmiddels gehoord. De politie zoekt nog twee mogelijke getuigen: twee mannen die ook vlakbij op straat waren na het incident.