Volledig scherm
PREMIUM
Leden van Meat The Victims voeren actie bij een varkenshouder in Boxtel. © Bert Jansen

‘Dongense’ petitie tegen geweld van dierenactivisten gaat als een speer na actie in Boxtel

DONGEN - Een Dongense petitie tegen bedreigers van boeren heeft veel steun gekregen sinds activisten van Meat The Victims deze week een varkensbedrijf in Boxtel binnenvielen. Mede-initiatiefneemster Chantal Michielsen is niet verbaasd. 

De initiatiefnemers van de petitie op de website van de Agrarisch Verweer Inspecteert Nieuws (AVI) heeft inmiddels 25.000 handtekeningen verzameld. ,,Dat waren er slechts 7.500 voor de acties van Meat The Victims’’, zegt Michielsen.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.