Volledig scherm
Cynthia Pallandt, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren van waterschap Brabantse Delta. © Pix4Profs | Joris Knapen

Doden muskusratten en bevers de druppel: Partij voor de Dieren trekt steun bestuursakkoord waterschap in

De Brabantse fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) trekt haar steun in aan het bestuursakkoord van waterschap Brabantse Delta. Dat laat de partij donderdag weten. Voor de partij is het voornemen om de pijlen te richten op het doden van muskusratten en bevers het breekpunt. 

Dat is onderdeel van de begroting voor 2020, waar de waterschapsfracties gisteren over spraken. 

Onacceptabel, want de bever is een beschermde diersoort, zo vindt de PvdD. Het stemt niet alleen tegen de begroting, maar trekt de hele steun voor het bestuursakkoord in. 

Het is in het waterschap niet gebruikelijk dat een partij tegen een begroting stemt. Ondanks discussies die soms hoog op kunnen lopen, worden beslissingen meestal unaniem genomen en ondertekenden alle partijen het bestuursakkoord ‘Samen beter!’. 

Dierenwelzijn

Fractievoorzitter Cynthia Pallandt van de Partij voor de Dieren, die dit jaar met twee zetels nieuw in het waterschapsbestuur binnenkwam, zegt dat er een grens is bereikt: “In het bestuursakkoord van het waterschap is vastgelegd dat het waterschap Brabantse Delta actief mee wil werken aan onderzoek naar een diervriendelijk alternatief voor muskusrattenbestrijding. Daar is nog niets mee gedaan, in plaats daarvan wordt er meer geïnvesteerd in het doden van deze dieren.”

“Ook wordt de weg vrijgemaakt om te jagen op bevers, door een afschotvergunning aan te vragen. Wij zien niet hoe dit te rijmen is met dierenwelzijn, wat inmiddels een officiële portefeuille binnen het waterschapsbestuur is. De Partij voor de Dieren is tegen alle vormen van jacht, en wij vinden het bijzonder kwalijk dat nu zelfs een beschermde diersoort zijn leven niet meer zeker is in ons waterschap.”

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?