Volledig scherm
© Hessel de Ree

Dode vrouw (46) in Zevenbergen: sectie moet duidelijkheid geven over doodsoorzaak (video)

ZEVENBERGEN - De politie ‘sluit zeker niet uit’ dat de 46-jarige vrouw die donderdagmorgen vroeg in haar woning in Zevenbergen is overleden, door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft haar partner, een 53-jarige autohandelaar, en diens 24-jarige zoon aangehouden. Zij zijn donderdag verhoord in het cellencomplex in Breda. Ze worden formeel verdacht van moord of doodslag.

Politiewoordvoerder Alwin Don kon ’s avonds niet zeggen wat de verhoren hebben opgeleverd, hoe sterk de verdenking tegen de twee familieleden is en waar die op is gebaseerd. "Soms kunnen we in verhoor dingen ook uitsluiten”, is wat hij er in zijn algemeenheid over kan zeggen.

De woordvoerder wil ‘in belang van het onderzoek’ evenmin vertellen of er verdachte omstandigheden zijn aangetroffen in de woning en zo ja welke. Don zegt dat de politie donderdag niet met zekerheid heeft kunnen vaststellen of sprake is van een natuurlijke of een onnatuurlijke dood. "Sectie zal later duidelijkheid moeten geven over de exacte doodsoorzaak.”

Technisch rechercheurs waren donderdag de hele dag bezig met sporenonderzoek in de woning, op het bedrijventerrein aan de Huizersdijk.

Ook werd een commando-unit aangevoerd wat erop duidt dat het onderzoek geruime tijd kan duren. Deze aanpak maakt duidelijk dat de politie de zaak bijzonder serieus neemt.

De politie heeft donderdag diverse getuigen gesproken. Buren reageren ontzet op de onverwachte dood van de vrouw, die drie jonge, schoolgaande kinderen nalaat. Een omwonende zegt woensdagavond laat ruzie te hebben gehoord in of bij de woning aan de Huizersdijk. Of dit iets te maken heeft met het drama is niet duidelijk.

De hulpdiensten werden donderdagmorgen rond zes uur gealarmeerd na een melding dat iemand onwel was geworden op het adres. Volgens de politie is de vrouw ‘ter plaatse overleden’.

Getuigen zeggen dat haar partner kort daarna zonder boeien door de politie is afgevoerd. De man heeft een autohandel pal naast de woning. Hij runt dit bedrijf samen met een van zijn zoons uit zijn eerste huwelijk.

Volledig scherm
© Hessel de Ree
Volledig scherm
© Hessel de Ree
Volledig scherm
Politieagenten bij het huis in Zevenbergen waar deze week een dode vrouw werd gevonden. © Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto
ZEVENBERGEN - In een woning aan de Huizersdijk in Zevenbergen is donderdagochtend een overleden vrouw aangetroffen. Meer: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/dode-vrouw-aangetroffen-in-zevenbergen-partner-en-zoon-aangehouden-1.6426796