Dode man uit Waal gehaald na ernstig ongeval, grote zoekactie naar mogelijk meerdere slachtoffers

VIDEOBRAKEL - Bij een ongeluk in Brakel is in de nacht van donderdag op vrijdag een man uit Zaltbommel om het leven gekomen. Een auto kwam bij de Veerdam door nog onbekende oorzaak in de Waal terecht. Na een zoekactie door onder anderen duikers van de brandweer werd het voertuig gevonden, met daarin een lichaam.

Volgens de politie zaten er mogelijk nog meerdere mensen in de auto. Sinds deze ochtend wordt hier door een specialistisch team naar gezocht.

Koplampen van auto

Het ernstige ongeluk gebeurde rond tien voor elf. Een auto raakte in Brakel door nog onbekende oorzaak van de weg en reed zo het water in. Dat gebeurde op de Veerdam, vlakbij de pont naar Herwijnen.

Ooggetuigen zagen de koplampen van de auto nog even onder water schijnen. Daarna verdween het voertuig compleet uit het zicht. Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke en begonnen een grote zoekactie naar de auto.

Zo werden er onder meer meerdere boten ingezet. Ook de duikteams van de brandweer Den Bosch en Dordrecht waren bij de zoekactie aanwezig. Bijna twee uur na de melding, na middernacht, vonden duikers de auto terug. 

Mogelijk meerdere doden

Een man die nog in de auto zat, werd door de duikers naar de kant gebracht. Hulp mocht voor hem niet meer baten: het slachtoffer was ter plekke overleden. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de man niet alleen in de auto heeft gezeten. Of hij achter het stuur zat, moet onderzoek uitwijzen. 

Volgens omstanders zou een andere inzittende nog rond gezwommen hebben in het water. Op een gegeven moment zou hij kopje onder zijn gegaan en niet meer boven zijn gekomen. Een woordvoerder van de brandweer is op de hoogte van het verhaal en zegt daar rekening mee te houden.

Volledig scherm
De auto werd uit het water gehaald © Bart Meesters
Volledig scherm
Ernstig ongeluk met auto bij Waal in Brakel © Bart Meesters

Forensische opsporing

Nadat het eerste slachtoffer uit het water was gehaald, zochten duikers direct nog naar andere slachtoffers. Na enkele uren werd de zoekactie gestaakt. De forensische opsporing van de politie heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan. Wat dit heeft opgeleverd, moet nog blijken.

Naast de diverse duikteams van de brandweer, waren ook diverse politie eenheden, een aantal ambulances en een traumahelikopter ter plekke. Er was ook flink wat publiek op de been, die een glimp op wilde vangen van de zoekactie. 

Getakeld

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld en voor sporenonderzoek van de politie afgevoerd.

Volledig scherm
De brandweer is met duikers en een boot op zoek naar de auto. © Bart Meesters
Volledig scherm
Duikers van de brandweer zoeken het water af. © Bart Meesters
Volledig scherm
Vanaf een boot wordt ook gezocht naar de auto. © Bart Meesters
Volledig scherm
Een grote groep omstanders en hulpverleners staat op de wal. © Bart Meesters
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OM moet geitenhouder vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    OM moet geitenhou­der vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) moet een geitenhouder uit Limburg vervolgen voor dood door schuld. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag 12 september bepaald. De man zou hebben verzwegen dat zijn dieren mogelijk waren besmet met het Q-koortsvirus. Toen de zorgboerderij besmet werd verklaard, was een aantal medewerkers en bezoekers van de zorgboerderij al ziek geworden. Een 20-jarige jongen is door de ziekte overleden.