Publiek van Forum voor Democratie, met Hans Smolders en Eric de Bie, tijdens de verkiezingsavond
Volledig scherm
PREMIUM
Publiek van Forum voor Democratie, met Hans Smolders en Eric de Bie, tijdens de verkiezingsavond © EPA

Dit zijn de Statenleden voor FvD in Brabant: een notaris, een manegehouder, een schaker én Hans Smolders

DEN BOSCH - Hans Smolders. Die naam kent iedereen wel. Hij neemt straks plaats in het Brabantse Provinciehuis. Dat is alvast zeker. Maar wie zijn de andere acht van Forum voor Democratie die nu gekozen zijn als Statenlid? 

Oké, eerlijk is eerlijk. Niet iedereen zal Wilma Dirksen, de nummer 5 op de VVD Provinciale Statenlijst kennen.  Dus om dit verhaal nu meteen te beginnen met ‘wie zijn toch die Brabantse Forum voor Democratie-kandidaten’, zou een beetje makkelijk zijn. En toch doen we het. Want tik ‘Wilma Dirksen’ bij Google in en je vindt meteen informatie over haar (politieke) achtergrond. Sterker nog, in twee minuten kom je van alles te weten over de eerste tien VVD’ers op de lijst. Hoe anders is dat bij Forum voor Democratie. Duidelijk is dat Hans Smolders (een naam met 294.000 resultaten in Google) plek zal nemen in het Provinciehuis in Den Bosch. En inmiddels hebben we ook iets gehoord van de nummer één Eric de Bie. Maar wie o wie zijn toch die anderen mannen?(ja, de lijst telt geen enkele vrouw ). Wat doen zij in het dagelijks leven, en  vooral...wát willen ze voor Brabant? 

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”