Dit ging vooraf aan de ontvoering van baby Hannah: 'De echte ouders waren buiten zinnen'

EERSEL - Hannah’s pleegmoeder Eef* schreef het letterlijk in een mail naar pleegzorg: ‘Ze staan een keer voor m’n neus bij de supermarkt en trekken haar uit m’n handen.’ En dat is precies wat er gebeurde met de baby, op 26 februari in Eersel.

‘Haar naam is Hannah en ze is vier maanden oud.’ Het telefoontje van zorginstantie Combinatie Jeugdzorg komt half december en Rob en Eef* twijfelen geen moment. Het Eerselse stel droomde altijd al van een huis vol kinderen. Door een moeilijke zwangerschap lijkt die wens na de geboorte van hun dochter (nu 5 jaar) ver weg. De twee besluiten hun droom nieuw leven in te blazen door zich op te geven als pleeggezin.

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij: