De geeloranje akkers zijn duidelijk zichtbaar en roepen veel discussie op. ,,De effecten op de biodiversiteit, het grondwater en het leven in de bodem zijn zeer nadelig'', vindt de Brabantse Milieufederatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De geeloranje akkers zijn duidelijk zichtbaar en roepen veel discussie op. ,,De effecten op de biodiversiteit, het grondwater en het leven in de bodem zijn zeer nadelig'', vindt de Brabantse Milieufederatie. © Rijan van Leest

Discussie over gele 'gifakkers' door onkruidverdelger Roundup bloeit op

Vele akkers in West-Brabantkleuren momenteel weer geeloranje door de omstreden onkruidverdelger Roundup. Noodzaak of gevaarlijk gif?

In Amerika is het middel Roundup aanleiding voor vele rechtszaken, maar de Europese Unie staat gebruik ervan de komende jaren nog toe. En dat gebeurt dus ook in tal van West-Brabantse polders.

  1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

    DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.